Terug

Mijn opticien kan toch ook een bril aanmeten als zij mij daglenzen kan geven?

Daisy

Geachte heer/mevrouw,

 

Op dit moment heb ik nachtlenzen, maar in de zomer krijg ik deze op mijn vakantiebestemmingen vaak moeilijk in door de warmte. Dus doe ik mijn lenzen soms een nacht niet in. Daarom wilde ik een bril aanschaffen die op sterkte is van de dag dat ik mijn lenzen niet in heb gehad.

 

Ik ging dus naar de opticien, maar de een zei dat het wel mogelijk was maar een andere bij dezelfde opticien vond niet dat dit kon. Hierop boden ze me dan daglenzen aan, maar in principe als ze me daglenzen aan bieden kunnen ze toch ook een bril aanmeten?! Met de sterkte als voorbeeld -1 of iets dergelijks, want die daglenzen zullen dan toch ook zo'n sterkte hebben? Ik hoef niet per se heel veel beter te zien door een bril/daglenzen, maar gewoon beter (als ik mijn lenzen een nacht niet in heb gehad, is mijn sterkte namelijk dramatisch afgenomen).

 

Dus mijn vraag: mijn opticien kan toch ook een bril aanmeten als zij mij daglenzen kan geven? Of zie ik dit verkeerd?

 

Met vriendelijke groet,

 

Daisy


1 Antwoord

Antwoord van Gloudemans Optiek - Brillen & Contactlenzen

Beste Daisy,

 

In principe heb je gelijk, maar het aanmeten van die bril wordt in jou geval min of meer 'natte vinger werk".

De kans dat je bril uiteindelijk tegenvalt is vrij groot en de kosten relatief hoog. Daglenzen zijn dan de meest voor de hand liggende oplossing.

 

Ik denk dat jou eigen opticien best een bril voor je wil maken mits jij aangeeft te begrijpen dat het resultaat tegen kan vallen.

 

Chris

 

Gloudemans Optiek