'Bril geeft meer seksappeal'

Mannen en vrouwen vinden elkaar even aantrekkelijk met bril als zonder bril. In sommige gevallen geeft een bril zelfs meer seksappeal.

Uit onderzoek van Specsavers onder onder ruim 500 Nederlanders, blijkt dat het dragen van een bril geen enkele invloed heeft op de aantrekkingskracht. Het merendeel wordt net zo makkelijk verliefd op iemand met bril als op iemand zonder bril. Zo antwoordde ruim 95 procent van de ondervraagden volmondig met 'ja' op de vraag of ze verliefd zouden kunnen worden op iemand met een bril.

Daarnaast vindt 85 procent een bril verleidelijk. Volgens hen kan een bril heel mooi, aantrekkelijk en 'cool' zijn, mits de bril goed gekozen is en bij de persoon past.

Bijna 8 op de 10 mensen geeft dan ook aan dat een bril niet knapper of lelijker maakt. De ondervraagden die van mening zijn dat brildragers knapper zijn (11 procent), vinden dat sommige gezichtskenmerken beter tot hun recht komen door een montuur.

Seks

Tijdens het vrijen zet ruim 8 op de 10 van de brildragers zijn of haar bril af, omdat intieme momenten met hun partner vooral op gevoel gaat en een bril hen in de weg kan staan. Bijna 1 op de 5 houdt het montuur liever op tijdens de seks, omdat zij hun partner dan goed kunnen zien.486348_glasses_and_red_lips

Op March 29, 2011